Nya behandlingar, nya mål och nya förhoppningar!

Jag är den första, den första i Malmö som får testa en ny behandlingsform för kroniska senskador!

Kan jag inte vara först och snabbast på löptävlingarna får man vara först på något annat 😉

Jag har kunnat tränat på relativa bra nu när jag ha kommit hem från Sydafrika, de två senaste veckorna har jag fått ihop totalt 147 och 149km. Mängdrekord för mig på väldigt länge!! Så skönt och härligt!

Men de sista 10% saknas för att jag ska kunna springa riktigt fort igen, distans och tröskel har gått utmärkt..men jag kommer inte bli någon snabb löpare av det! Så nu har jag, min tränare, sjukgymnast och läkare tagit ett beslut att testa en ny behandlingsform. Blod/plasma..injektioner i mitt skadade område för att påskynda den egna läkningen.

PRP – Används mot smärtor och inflammation i lederna till exempel tennisarmbåge, golfarmbåge, knäartros mm.
Behandling med PRP (plätt-rik-plasma) + Aktivator.

PRP spelar en viktig roll i läkningen av vävnader och har använts inom medicin för en mängd olika indikationer i mer än 30 år.
Både akuta och kroniska sen- och muskelskador kan stimuleras till förbättring vid bruk av kroppens egna tillväxtfaktorer. Genom att centrifugera 60 ml av patientens eget blod kan man skilja ut 5 ml plasma med hög koncentration av blodplättar. Detta kan sedan injiceras i den aktuella skadade senan eller muskeln för snabbare läkning. Denna behandling är aktuell för idrottsutövare och andra med led och muskelskador.

En av tre sprutor är tagna, nästa vecka är det dags igen. Detta innebär att min löpmängd kommer att minska ganska mycket under en period på sex veckor, löpning varannan dag och bara distans. Men nu ska jag göra allt för att bli av med detta! Jag vill springa fort igen och tävla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *